Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Aplicatii diverse

Gazele au si alte intrebuintari in biotehnica si farmacie. Dintre acestea enumeram:

Crio-conservarea materialului biologic (crio-banci).
Messer livreaza atat azotul lichid necesar conservarii cat si componentele criogenice (rezervoare de stocare, conducte superizolate etc.). Aplicatia se foloseste pentru conservarea sangelui, organelor, spermei animale si umane etc.

Gaze pentru respiratie in scufundarile subacvatice.
Daca pana la adancimi de 40 de metri folosirea aerului pentru respiratie nu constituie o problema, la adancimi mai mari (pana la 300 de metri) se foloseste un amestec de oxigen-heliu in loc de oxigen-azot, care datorita densitatii mici (a saptea parte din cea a azotului) reduce considerabil efortul respiratiei.

Utilizarea xenonului ca anestezic.
Numeroase studii clinice au aratat ca xenonul este un foarte bun anesteziant. Acesta este foarte repede eliminat din organism (cca. doua minute), nu are absolut nici un efect negativ asupra contractiei muschilor cardiaci si, fiind un gaz inert nu dauneaza mediului inconjurator.

Inhalarea oxigenului in saune.
Investigatiile medicale au confirmat ca inhalarea oxigenului in saune (efectul are loc numai in saune) are un efect de durata asupra metabolismului si conduce la schimbari masurabile fiziologice care dureaza cateva ore. Prin folosirea oxigenului creste presiunea partiala a oxigenului in sange si muschi, creste reductia acidului lactic in tesutul muscular, creste nivelul de concentrare mentala si exista si un efect subiectiv: bine-dispunerea si prospetimea.