Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Tratament termic (1)

Tratamentul termic are o influenta majora asupra calitatii suprafetei si proprietatilor mecanice ale metalelor. Cererile de calitate si reproductibilitate ale acestui proces sunt in continua crestere.

Prin recoacerea (recoacerea la alb in atmosfera controlata, decarborare, detensionare) cu gaze protectoare sau reactive (azot, amestec de cracare azot/metanol, hidrocarburi sau hidrogen) creste calitatea, se reduc costurile de operare.

La carburare, intarire, decarburare, nitrare, nitrocarburare, sinterizare prin utilizarea gazelor si amestecurilor de gaze mai sus mentionate se elimina productia slab calitativa de la pornirea operatiei, calitatea este constanta, operarea este extrem de flexibila si procedeele sunt ecologice (Vario-Carb®(pdf, 1,39 MB), Vario-Nitro-Carb®(pdf, 965 KB))

Prin procedeul Defox®(pdf, 1,18 MB) folosit la recoacerea platbanelor de otel trase la rece in cuptoarele tip clopot se reduc pierderile, creste capacitatea cu circa 20% si se automatizeaza operatia.

La recoacerea cu reziduuri mici de carbon in cuptoare tip clopot prin controlul purjarii prin procedeul Hydro-Clean® (pdf, 1,18 MB) se obtine o suprafata curata si stralucitoare a metalului, fara investitii aditionale.

In productia de pudra pentru componetii sinterizati prin atomizare si reducere a oxizilor cu gaze inerte (argon, azot) se obtine o forma a particulei definita, sferica fara oxizi pe suprafata ceea ce permite productia de noi aliaje.

Tratamente termice: se recomanda calitate cu cea mai mare caldura (1,18 MB)