Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
English Romania

Tratament termic (2)

Tratamentul termic are o influenta majora asupra calitatii suprafetei si proprietatilor mecanice ale metalelor. Cererile de calitate si reproductibilitate ale acestui proces sunt in continua crestere.

Prin procedeul de racire rapida cu azot Cryogen® Rapid folosit pentru cresterea capacitatii in unitatile de tratament termic azotul are un dublu rol: agent de racire si gaz de protectie.

Cresterea rezistentei la uzura si stabilitatea dimensionala a componentilor otelului precum si cresterea duritatii si omogenizarea structurii granulare prin conversia reziduurilor austenitice se obtin cu ajutorul procedeului de racire rapida cu azot Cryogen® Rapid in camera de racire sau prin imersia in azot lichid.

Prin procedeul Vario-Spektrox® se realizeaza protectia anticoroziva a suprafetelor decorative.

Procesul de slefuire a suprafetelor poate fi inlocuit cu procedeul Blackrapid® (pdf, 1,18 MB)obtinandu-se o acoperire omogena, rezistenta la coroziuni si ecologica.

In domeniul calirii in vid si carburarii in plasma, calirea cu hidrogen, heliu sau amestecuri la inalta presiune este un procedeu ecologic, curat, liber de deformari.

Tratamente termice: se recomanda calitate cu cea mai mare caldura (pdf, 1,18 MB)