Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Construcţii fără stres

Atunci când se toarnă beton se eliberează o cantitate considerabilă de căldură. În primele 48 de ore se poate dezvolta mai mult sau mai puțină căldură, în funcție de temperatura betonului proaspăt (energia de activare a reacției exoterme). O temperatură excesivă poate deveni periculoasă pentru multe clădiri și părți de construcție, deoarece fisurile cauzate de solicitările termice în timpul procesului de întărire pot afecta funcționalitatea acestora.

Temperatura betonului proaspăt trebuie optimizată în timpul procesului de fabricație. În timpul iernii acest lucru se realizează prin încălzirea materiilor prime. În timpul verii trebuie folosite procese de răcire pentru a limita temperatura betonului proaspăt. Aceste orientări și reglementări tehnice specifice ale proceselor asigură faptul că temperatura betonului proaspăt este menţinută în cotele optime.

Messer poate oferi o soluție eficientă și economică a problemei prin răcirea betonului proaspăt sau a materiilor prime. Gazele criogenice asigură că betonul proaspăt poate fi furnizat la o temperatură constantă între 5 și 25 ° C.