Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Industria chimică

Oxidări şi procedee la temperaturi înalte

În procesele de oxidare utilizate în sinteză şi producţie se obţine un randament mai ridicat şi o reacţie mai rapidă prin folosirea oxigenului pur ca agent oxidant în locul aerului atmosferic.

Puternicele reacţii exotermice în sinteza compuşilor organometalici pot fi controlate prin răcirea cu azot lichid (procedeul Cryocontrol®). Aceasta este o aplicaţie cu investiţii de capital mici, prin care creşte randamentul reacţiei şi se evită utilizarea elementelor de răcire convenţionale dăunătoare mediului înconjurator.

Un procedeu post-combustie dezvoltat de Messer utilizează oxigenul pentru a reduce semnificativ costurile desulfurizării derivaţilor petrolieri în unităţile Claus tradiţionale. De asemenea, se reduc emisiile de gaze reziduale, creşte randamentul şi investiţiile sunt mici.

Separarea sulfaţilor metalici în cuptoarele cu strat fluidizant este mai uşor de realizat prin injectarea oxigenului la viteză supersonică în furnal.

Albirea celulozei este mai ecologică când se realizează cu utilizarea oxigenului şi ozonului decât atunci când sunt folosite metodele tradiţionale cu clor.

Siguranţa în exploatare, lucrări de reparaţii şi întreţinere

Inertizarea prin adăugarea unui gaz inert pentru a dilua conţinutul de oxigen sub limita minimă de inflamabilitate este un procedeu utilizat pentru manipularea sigură a lichidelor inflamabile şi a mediilor pline de praf sau explozive. Avantajele procedeului sunt eliminarea riscului de incendii sau explozii, lipsa oxidării suprafeţelor, costuri scăzute de investiţii.

În lupta împotriva incendiilor prin utilizarea stingătoarelor cu bioxid de carbon sau argon se reduc primele de asigurare şi se înlocuieşte utilizarea gazelor dăunătoare mediului înconjurător.

Prin utilizarea procedeului de congelare selectivă a porţiunilor de conductă ce trebuie reparate (Cryostop®) în cazul reţelelor de transport substanţe fluide se evita costisitoarea golire şi reumplere a acestora.

 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare cu privire la aplicaţiile gazelor Messer în domeniul industriei chimice nu ezitaţi să ne contactaţi, vă stăm cu plăcere la dispoziţie.