Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Laboratoare

Messer susține institutele de cercetare, universitățile și centrele de cercetare și dezvoltare oferind o gamă largă de gaze de înaltă puritate, amestecuri standard și individuale de gaze adaptate nevoilor dumneavoastră. Acestea sunt folosite pentru diferite metode de analiză, de calibrare și de control al emisiilor.

ANALIZĂ

Metodele analitice sunt utilizate pentru controlul proceselor, asigurarea calității sau chiar pentru a dovedi respectarea reglementărilor legale în domenii cum ar fi:

  • monitorizarea calităţii produselor alimentare
  • testarea motoarelor din industria automobilelor
  • ca procese de control în domeniul chimic sau farmaceutic
  • medicină
  • metalurgie 
  • monitorizarea mediului înconjurător

Multe dintre metodele analitice se bazează pe utilizarea gazelor de mare puritate sau a amestecurilor de gaze standard ori personalizate. Limitele de detecție, precizia analitică și fiabilitatea rezultatelor depinde deseori de calitatea gazelor utilizate. Messer oferă o gamă largă de gaze de înaltă puritate, amestecuri standard și amestecuri personalizate de gaze care îndeplinesc toate criteriile de performanță cerute.

CALIBRARE

Cele mai înalte cerinţe se impun atunci când gazele sunt utilizate pentru operarea unor instrumente analitice sensibile în domeniul analizelor de mediu, siguranţei sau asigurarea calităţii. Cele mai multe instrumente analitice utilizate astăzi lucrează prin comparaţie, similar cu talerele cântarelor întâlnite de multe ori în vechile pieţe. Aşa cum acestea necesită greutăţi precise pentru a cântări corect, amestecuri de gaze de înaltă precizie, cu compoziţii clar definite, sunt utilizate pentru calibrarea instrumentelor. Messer produce astfel de gaze de calibrare sub formă de amestecuri individuale de gaze, menite să îndeplinească specificaţiile clienţilor, respectând fezabilitatea fizică și chimică, precum și dispozițiile relevante a normelor de siguranță. În Europa, gazele speciale sunt produse în cea mai mare parte în fabricile din Belgia, Franţa, Austria, Elveţia, Serbia şi Ungaria.Toate fabricile noastre din Europa sunt acreditate conform ISO 9001, cele mai multe dintre ele având şi laboratoare acreditate conform ISO 17025. În plus, fabrica din Elveţia este acreditată conform ISO Guide 34.