Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Procese care utilizează temperaturi ridicate

În procesele de topire în cuptoarele cu cupolă sau cu cuva în producţia de plumb, cupru, zinc, fontă şi materiale izolante minerale se poate folosi oxigenul pentru îmbogăţirea aerului insuflat în cuptor, injectarea directă a oxigenului, procedeul Oxijet® (injectare directă de oxigen cu viteză supersonică) rezultând o capacitate de topire mai mare, repunere în funcţiune mai rapidă a cuptorului după oprire, operaţii de topire mai flexibile, reducere a emisiilor de praf.

În procesele de topire în cuptoarele cu vatră rotativă sau cu reverberaţie în producţia de fier, aluminiu, cupru, email, ceramică, Messer a contribuit la optimizarea procesului cu arzătoarele oxi-gaz Oxipyr® incluzând reglarea presiunii furnalului, etanşarea uşii cuptorului şi controlul procesului, rezultând o capacitate de topire mai mare, o reducere a gazelor reziduale şi totodată o scădere a conţinutului lor de impurităţi.

În producţia oţelului sau în cazul oţelului turnat în cuptoarele cu arc electric s-a mărit capacitatea de topire, sau s-a redus timpul de topire în condiţiile menţinerii capacităţii, s-a înlocuit energia electrică costisitoare cu energie primară şi oxigen prin utilizarea arzătoarelor oxi-gaz Oxipyr® răcite cu apă şi prin utilizarea tehnologiei Oxiarc® (lance pentru injectare oxigen) pentru arderea monoxidului de carbon din cuptor.

O rapidă şi precisă ajustare a conţinutului de carbon se poate obţine în timpul afinării în cuptoarele cu arc electric prin injectarea cu oxigen în topitură.

Prin suflarea cu oxigen, azot sau argon prin duzele montate în planşeul sau pe pereţii cuptorului şi prin utilizarea arzătoarelor oxi-gaz Oxipyr® în producţia de oţel înalt sau slab aliat cu crom se minimizează formarea de zgură de crom, scad costurile de afinare, creşte precizia compoziţiei, iar obţinerea şi menţinerea temperaturii de operare este mai economică.

Utilizarea atmosferei protective pe fluxul de turnare, în formele de turnare şi în cursul turnării împiedică pătrunderea oxigenului în timpul afinării oţelului, îmbunătăţindu-i calitatea.

 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare cu privire la aplicaţiile gazelor Messer în domeniul metalurgiei nu ezitaţi să ne contactaţi, vă stăm cu plăcere la dispoziţie.