Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Sarcinile sensibile sunt pe mâini responsabile

Messer produce şi furnizează gaze de cea mai înaltă calitate utilizate în medicină şi farmaceutică şi oferă servicii complete de la o singură sursă - având un control total pe întregul lanţ valoric și cea mai înaltă siguranţă în aprovizionare.

Medicină

În domeniul medical există o serie întreagă de aplicaţii care folosesc gazele, a căror particularitate este grija deosebită faţă de om, pornind de la oxigenul medicinal livrat către spitale, autorizat de organele abilitate (GMP – Good Manufacturing Practice), până la heliul lichid folosit la răcirea aparatelor RMN.

Congelarea substraturilor biologice

Pentru a putea fi conservate, substraturile biologice, intermediarii chimici şi farmaceutici trebuie congelate / uscate prin congelare. Procedeul Cryobreak® utilizează azotul lichid pentru a transforma lichidele sau pastele în granule individuale. Îndepărtarea căldurii în acest proces este atât de rapidă, încât temperatura de congelare pentru fiecare particulă se atinge în câteva secunde. Tehnologia este sigură şi economică. Prin utilizarea acestui procedeu se păstrează proprietăţile materialului de pornire şi, totodată, se respecta standardele GMP.

Descompunerea criogenică a materialului celular

Extracţia proteinelor intracelulare active necesită descompunerea celulelor, adică distrugerea pereţilor acestora. Până în prezent s-au utilizat procedee mecanice de descompunere în aplicaţiile industriale. Procedeul Cryozym® permite extragerea în special a proteinelor termosensibile cu activitate biologică ridicată. Concentratul biologic este scufundat într-o baie de azot lichid apoi transformat în peleţi congelaţi şi procesat continuu prin măcinare la rece. Procedeul este utilizat pentru extracţia enzimelor proteice, pentru producţia acidului acetic, gluconic sau citric etc.

Obţinerea pulberilor şi peleţilor

Procedeul VarioSol® oferă noi posibilităţi de producţie a micro-peleţilor şi pulberilor de topire, cu posibilitatea de a se produce şi în cantităţi mici cu schimbări flexibile ale produsului. Procedeul VarioSol® este utilizat pentru obţinerea pulberilor de grăsimi, combinaţiilor de emulgatori, pulberii de ciocolată, acizilor graşi, cerii de carnuba etc.

Uscarea prin congelare a produselor farmaceutice

În procesul de uscare prin congelare, produsele cum ar fi substanţele farmaceutice sunt congelate şi uscate în vid. Până în prezent capacitatea de congelare necesară acestui proces era obţinută cu ajutorul refrigeratoarelor. Datorită efectului nociv al freonilor utilizaţi pentru răcire, normele UE au impus reducerea utilizării acestora. Prin procedeul Cryodry® se foloseşte ca element refrigerant “azotul lichid”.

Crio-conservarea materialului biologic (crio-bănci)

Pentru crioo-conservarea materialului biologic Messer livrează atât azotul lichid necesar conservării, cât şi componentele criogenice (rezervoare de stocare, conducte superizolate etc.).

 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare cu privire la aplicaţiile gazelor Messer în domeniul medical şi farmaceutic nu ezitaţi să ne contactaţi, vă stăm cu plăcere la dispoziţie.