Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Protecţia mediului

O contribuţie la protecţia mediului o reprezintă aplicaţiile referitoare la purificarea aerului, apei şi solurilor contaminate, realizate prin utilizarea gazelor tehnice.

Decontaminarea solurilor

Decontaminarea solurilor de deşeurile organice poate fi accelerată prin combustia acestora cu surplus de oxigen.

Prin procedeul Biox®-S se asigură curăţarea naturală a solurilor de microorganisme, compuşii organici sunt eliminaţi formându-se biomasa, din care rezultă în final bioxid de carbon şi apă. Faţă de alte metode nu este necesară excavarea pământului, se poate lucra în zone rezidenţiale şi suprafaţa solului rămâne nemodificată.

Prin procedeul Kompox® are loc conversia deşeurilor organice în componenţi înalt calitativi prin folosirea abundentă a oxigenului necesar microorganismelor. Procedeul este cu 30% mai rapid decât în cazul aeraţiei naturale şi cu 50% mai rapid decât în lipsa aeraţiei.

Purificarea apelor uzate

Apa este indispensabilă industriei chimice. Măsurile de conservare şi recuperare a apelor, pe de o parte, şi de gestionare a acestora pe de altă parte, solicită procese de tratare din ce în ce mai complexe şi mai flexibile.

 

 

Purificarea gazelor reziduale

Tratarea gazelor reziduale cu azot lichid stă la baza unor procedee patentate de Messer cum ar fi Cryosolv®, Crysumat® K şi Combisolv®. Aceste tehnologii permit purificarea gazelor rezultate în conformitate cu prevederile legale, cu o rată de recuperare a solvenţilor de până la 99%.

Avantajele utilizării purificării criogenice a gazelor reziduale sunt temperaturile scăzute - deci risc potenţial scăzut, lipsa deşeurilor periculoase şi a apelor reziduale. În majoritatea cazurilor solvenţii recuperaţi pot fi reutilizaţi fără tratamente suplimentare, iar azotul rezultat poate fi folosit pentru inertizare. Pentru marea majoritate a solvenţilor organici limitele de concentraţie prescrise sunt respectate.

 

Epurarea apelor industriale
PDF (2MB)
Gazele îmbunătăţesc calitatea apei
PDF (3,4MB)
Un mediu înconjurător curat
PDF (1,3MB)