Argon

Argon

Ce este argonul - argon în butelii - argon lichid - tehnologii aplicate cu argon - achiziții de argon

ARGON 

ARGON ESTE AR

Argonul este un atom, cu simbolul Ar, numărul atomic 18 și masa atomică 39.948. A fost descoperit în secolul 19 de către Sir Rayleigh și Sir William Ramsay. Este un gaz nobil incolor, inodor, non-inflamabil și non-toxic. Este mai greu decât aerul. Aerul conține o concentrație de aproximativ 0,93% argon. Cea mai importantă proprietate chimică a argonului este inerția; de asemenea, linia spectrală vizibilă a atomului de argon dintr-o plasmă face posibilă utilizarea argonului în iluminat. Argonul este folosit deseori în amestecuri de gaze cu 2, 3, 4 și chiar mai multe componente, în aplicații de taiere cu plasma si sudare.

CONVENȚII DE DENUMIRE A CALITĂȚII, DE EXEMPLU ARGON 4.6

Calitatea gazului este exprimată în cifre de 9 în puritate. Când avem Argon 4.6, Argon 5.0, Argon 4.8 sau orice alt număr după denumirea gazului, acestea indică puritatea; prima cifră arată câte cifre de 9 are puritatea, iar cifra de după punct arată ultima cifră a purității. Astfel, Argon 4.6 este un gaz pur în proporție de 99,996%. Celelalte componente sunt specificate în fișa tehnică a gazului.

PROPRIETĂȚILE ARGONULUI

Pentru informații suplimentare despre proprietăți și un calculator pentru conversia între unități, Messer propune aplicația sa, pe care o puteți găsi în Apple Store sau Android Play

APLICAȚIILE ARGONULUI

Sudură: datorită incapacității sale de a crea legături cu alte gaze, argonul este gazul de protecție ideal pentru sudură, chiar la temperaturi foarte mari ale arcului de plasmă, o situație frecvent întâlnită în prelucrarea metalelor. Într-adevăr, chiar la temperaturi foarte ridicate și, spre deosebire de azot, argonul rămâne inert și nu formează compuși cu oxigenul. Argonul este un gaz excelent pentru sudura MIG și TIG. Gazul ideal pentru lucrări de sudură poate fi compilat prin adăugarea altor gaze active componente (bioxid de carbon, heliu, azot sau oxigen) în amestecuri cu două, trei, patru sau chiar și mai multe gaze componente. Sudura cu laser și, de asemenea, tehnicile de imprimare 3D a metalului au devenit domenii importante pentru aplicațiile care folosesc argonul.

Stingerea incendiilor: argonul poate fi folosit ca agent de stingere a incendiilor în zone în care nu pot fi folosite apa sau spuma.

Analiză: argonul este folosit ca gaz purtător în spectrometrie.

Izolare: argonul poate fi folosit ca izolant intre două straturi de geam, datorita  proprietăților bune de izolare.

Domeniul alimentar: argonul este folosit ca protectie împotriva oxidării în timpul procesului de limpezire a vinurilor de calitate

Domeniul medical: argonul este folosit ca gaz pentru laser pentru aplicații medicale precum chirurgia ochilor, înlăturarea venelor și tatuajelor.

Imprimare 3D: argonul împiedică produsele să se oxideze în timpul imprimării.

Pentru informații mai detaliate despre aplicațiile argonului în toate domeniile, precum și privind expertiza pe care o poate oferi Messer pentru a soluționa provocările din procesele dvs. cu ajutorul cunoștințelor noastre despre gaze (pe care le denumim tehnologii aplicate), consultați paginile (în limba engleză) de pe website-ul nostru. Acestea vă oferă informații suplimentare privind eforturile de cercetare-dezvoltare și probele pe care le propune Messer.

 

BUTELII DE ARGON

Există butelii pentru gaze cu dimensiuni și presiuni diferite. În funcție de tipul gazului din butelie, „ogiva” buteliei are o culoare diferită, standardizată în baza standardului european EN 1089-3. În cazul argonului, aceasta este verde.

La presiuni ridicate, argonul se abate de la legea gazelor ideale. De exemplu, la o presiune de 200 bar, o butelie de gaz conține cu 7% mai mult gaz decât indică legea gazelor ideale. O butelie de argon de 300 bar conține cu până la 50% mai mult gaz argon decât o butelie de gaz cu 200 de bari. 300 bar este cea mai mare presiune posibilă intr-o butelie. La Messer oferim ambele tipuri de butelii de argon cu presiune de 200 bar sau 300 bar.

Buteliilor noastre le sunt efectuate serviciile necesare si sunt tratate la interior, uscate și pasivizate chimic. Astfel, putem garanta o puritate optimă și putem evita expunerea clienților sau angajaților noștri la anumite riscuri, dacă buteliile de gaz nu sunt tratate în mod adecvat de către utilizatorul anterior.

Deoarece buteliile au diferite dimensiuni și presiuni de încărcare, este important să fie furnizate accesoriile corecte. Astfel, gazul poate fi furnizat pentru aplicația dvs. la presiunea necesară și cu debitul corect. Pentru butelii încărcate la o presiune mai mică de 300 bar, filetul robinetului variază de la o țară la alta, în funcție de standardul aplicabil în fiecare țară.

ARGON LICHID ÎN RECIPIENTE - ARGONUL LICHID ÎN VASE DE STOCARE CRIOGENICE

Furnizăm, de asemenea, argon în formă lichidă pentru marii consumatori. Avem o gamă largă de rezervoare de stocare cu diferite capacități.

Pentru a menține temperatura scăzută a argonului lichid, acesta trebuie depozitat în recipiente criogenice. Puteți achiziționa sau închiria aceste recipiente criogenice (vas dewar sau recipient portabil pentru lichide, rezervor criogenic sau mini-vrac). Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, trebuie respectate în mod strict regulamentele de siguranță. De exemplu, se recomandă purtarea mănușilor de protecție criogenică sau alte mănuși de protecție speciale.

FIȘA CU DATE DE SECURITATE ȘI FIȘA TEHNICĂ DE PRODUS PENTRU ARGON

Pentru informații suplimentare, folosiți funcția de căutare a produselor de pe această pagină.

ACHIZIȚIA DE ARGON

Persoanele juridice pot achiziționa argon îmbuteliat de la unul dintre punctele noastre de distribuție sau din rețeaua de distribuție Messer din întreaga lume. Majoritatea clienților comandă buteliile noastre online sau prin telefon. În funcție de punctul de distribuție, puteți ridica buteliile sau le puteți primi la locația dvs. Există mai multe dimensiuni disponibile ale buteliilor. Oferim o gamă completă de gaze de sudură (Ferroline, Inoxline,  Alluline,  Lasline), de la argon industrial, la gaze de înaltă calitate și amestecuri specializate. Pentru informații suplimentare privind gazele de sudură, gazele pentru aplicații laser și gazele pentru imprimare 3D, consultați paginile privind „gazele de sudură”.

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune

Download Files Portlet

Argon

Ce este argonul - argon în butelii - argon lichid - tehnologii aplicate cu argon - achiziții de argon

Descărcare selecție

Editor de conținut

Centre de distribuție gaze

Centre de distribuție gaze

Centre de distribuție gaze lângă dvs. - Puteți alege între ridicare de la depozitele noastre sau livrare la locatia dvs.- echipamente perfect potrivite - opțiuni de comandă - aspecte de siguranță