Folosim cookie-uri pentru personalizarea conţinutului, pentru a recunoaşte vizitele repetate şi pentru a salva preferinţele, dar şi pentru analiza traficului de pe site. Prin continuarea navigării vă daţi acceptul pentru utilizarea lor. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să citiţi politica noastră de confidenţialitate.
Afișare Conținut Web

Gaze tehnice

Facilitarea optimizării

În producția industrială, gazele tehnice sunt la fel de importante ca apa și electricitatea. Proprietățile lor specifice și modul în care acestea sunt utilizate asigură o mai mare eficiență, siguranță și rentabilitate în multe procese. Gazele industriale joacă, de asemenea, un rol esențial în ceea ce privește calitatea produselor.

Cele mai utilizate gaze industriale sunt acetilena, argonul, dioxidul de carbon, oxigenul, azotul și hidrogenul. De asemenea, Messer oferă multe dintre aceste gaze ca amestecuri pentru aplicații speciale.

Gaze tehnice folosite în sudură

Tehnologia sudurii cuprinde peste 100 de metode distincte (conform DIN EN 4063). Messer comercializează gama de gaze de protecție într-un sistem bine structurat, sub denumiri comerciale standardizate, in funcţie de materia primă procesată:


Ferroline - Gaze de protecție pentru oțeluri obişnuite și slab aliate 
Inoxline - Gaze de protecţie pentru oţeluri înalt aliate 
Aluline - Gaze de protecţie pentru aluminiu şi metale neferoase

Mai multe informatii găsiţi aici.

Acetilenă

Acetilena este un gaz combustibil de înaltă performanță produs în mod tradițional prin reacția carburii de calciu cu apă. 

Acetilena are o gamă largă de aplicații: ex. sudură, tăiere, brazare, încălzire şi îndreptare cu flacară. Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Argon

Cel mai important atribut al argonului este faptul că este un gaz inert, ceea ce îl face un gaz de protecţie ideal - chiar şi la temperaturile înalte des întâlnite în metalurgie şi sudură.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Heliu

Proprietăţile speciale ale heliului îl fac indispensabil pentru multe aplicaţii - de exemplu: gaz de ridicare pentru baloane şi dirijabile, gaz de protecţie în sudură, gaz de detectare a scurgerilor sau gaz purtător pentru gaz cromatografie.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Dioxid de carbon

Proprietățile speciale ale dioxidului de carbon includ inerția și solubilitatea ridicată în apă. Dioxidul de carbon oferă băuturilor prospețimea lor spumantă, se utilizează în tratarea apei potabile și oferă o alternativă la acizii agresivi pentru neutralizarea apei uzate. În formă criogenică, lichidă și solidă, CO2 se transformă în gheață carbonică, care este adecvată pentru utilizarea ca agent frigorific sau ca modalitate de curățare (pentru sablarea cu gheață carbonică).

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Oxigen

Cea mai importantă proprietate a oxigenului este reactivitatea lui. Există foarte puține elemente cu care oxigenul nu va reacționa. Procesele de oxidare și combustie sunt accelerate semnificativ într-o atmosferă îmbogățită cu oxigen, comparativ cu aerul normal. Această proprietate face ca oxigenul indispensabil pentru metabolismul multor organisme, de aceea este folosit într-un număr mare de aplicații de tratare a apei și tehnologii de mediu.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Azot

În industrie şi cercetare azotul este folosit ca gaz de răcire sau gaz inert. După folosire se întoarce în atmosferă nemodificat.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice:

Hidrogen

Hidrogenul este utilizat ca gaz combustibil pentru aplicații speciale și ca gaz de protecție în tratamentul termic, tehnologia alimentară și industria electronică. Conductibilitatea termică ridicată a hidrogenului îl face, de asemenea, adecvat pentru utilizarea ca gaz de răcire - de exemplu pentru generatoare de energie. Cu toate acestea, de departe cea mai mare parte a producției de hidrogen este necesară pentru sinteza amoniacului și a metanolului. Industria chimică îl folosește pentru numeroase procese de hidrogenare. Hidrogenul este luat în considerare ca o sursă alternativă de energie pentru viitor.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să consultaţi fişele cu date tehnice: