Coacerea Bananelor si a Fructelor

Coacerea Bananelor si a Fructelor

Maturarea optimizată a fructelor pentru a obţine cel mai bun gust.

CĂLĂTORIA BANANELOR ÎN EUROPA– DE LA CREȘTERE LA COACERE

Banana este unul dintre cele mai populare fructe din Europa. Aproape toate bananele consumate provin din America Centrală și Filipine. În aceste țări, bananele cresc timp de aproximativ 9 luni. Sunt apoi recoltate în stare necoaptă, deci culoarea lor este verzuie. După recoltare, fructele sunt pregătite pentru export. În această etapă, bananele sunt inspectate, sortate, spălate și ambalate în cutii. Aceste cutii sunt transportate în Europa cu vaporul. Călătoria durează până la 20 de zile, timp în care produsele sunt depozitate la aproximativ 13°C. La această temperatură, procesul de maturare este oprit. Când vasul ajunge în Europa, bananele își păstrează în continuare culoarea verde. Este necesar un alt pretratament pentru a permite continuarea procesului de coacere. Abia atunci fructele capătă culoarea galbenă comună. În instalațiile de maturare special dezvoltate, maturarea bananelor se dezvoltă în 4-8 zile. În acest scop, se folosește gazul de coacere al bananelor, care este un amestec de etilenă/azot. Etilena este un fitohormon necesar tuturor plantelor pentru producerea și maturarea corpului fructului. Dincolo de un anumit grad de maturare banana formează însăși etilena, dar numai prin gazare suplimentară cu etilenă este adus sub control procesul de maturare. După acest proces, bananele au culoarea galbenă dorită.


APLICAREA ETILENEI CA GAZ DE COACERE A BANANEI

Etilena în sine este un gaz foarte inflamabil care nu este utilizat în forma sa pură pentru coacerea bananelor. Etilena pură ar continua procesul de maturare mult prea repede, fără nici un control, de aceea un amestec de 4% etilenă în azot este suficient pentru o utilizare eficientă. Această concentrație este aleasă deoarece cantitatea este suficientă pentru procesul de coacere și acest amestec de gaz nu este inflamabil în aer, astfel încât este posibilă o coacere sigură și controlată a fructelor. Messer oferă acest amestec de gaze sub numele de Plantline E4.

Gazul de coacere a bananelor aparține categoriei Produselor de protecție a plantelor (PPP). Din acest motiv, face obiectul Regulamentului (CE) nr. 1107/2009 privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, care a abrogat Directiva 91/414/CEE.

Gaze speciale

Gaze speciale

Aveți standarde ridicate? Și noi, de asemenea. Gaze speciale de la Messer

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune