Aplicatii Laser CO2

Aplicatii Laser CO2

Laser și gaze de proces pentru tăierea și sudarea cu laser 2

APLICAȚII LASER CO2

Tehnologia laser este un instrument versatil pentru numeroase industrii și aplicații. Fie în prelucrarea metalelor, în industria de automobile, aeronave, în industria semiconductoarelor, în medicină sau în tehnologia alimentară, laserele de diferite tipuri sunt folosite peste tot.

Cel mai des folosit tip de laser este laserul CO2. În acest tip de tehnologie, fasciculul laser este generat prin utilizarea unui gaz tricomponent format din heliu, azot și componenta care dă denumirea sistemului: CO2. Lungimea de undă a luminii laser CO2 este de 10,6 μm și invizibilă pentru ochiul uman. Oglinzile și lentilele sunt utilizate pentru a direcționa și modela fasciculul laser.


GAZE DE FUNCȚIONARE

Termenul „gaze de funcționare” se referă la gazele necesare pentru a genera fasciculul laser. În funcție de configurația echipamentului, fie gazul laser este produs din cele trei componente pure într- un mixer intern, fie se folosește un produs preamestec. Gazele trebuie să fie extrem de pure și fără contaminanți perturbatori, pentru a garanta funcționarea perfectă a laserului. Pentru gazele pure, Messer recomandă puritățile: CO2 4.5, N2 5.0 si He 4.6

Datorită reproductibilității mai bune, utilizarea gazelor laser preamestecate a devenit abordarea preferată. Cu produsele noastre Lasline, Messer oferă o selecție extinsă de gaze Laser.
În general, compoziția amestecului de gaz depinde de tipul de laser. Producătorul specifică compoziția exactă. O modificare a compoziției poate afecta performanța sau poate deteriora laserul. Messer oferă o gamă completă de amestecuri de gaze Lasline, de ex.:

• Lasline Fa 5.55, Fa 5.35 și Fa 5.25 pentru lasere marca Fanuc
• Lasline Pa 1.23 pentru lasere marca Panasonic
• Lasline Tr/Pa 3.15 pentru lasere marca Trunpf sau Panasonic
• Lasline până la 3.31 și 5.27 pentru lasere marca Bystronic
• Lasline Rofin DC pentru lasere marca Rofin Sinar Slab
• Lasline Standard pentru diferite tipuri de laser


În plus, Messer oferă echipamentele de alimentare cu gaz adecvate pentru a satisface cerințele de puritate ale gazelor aplicate.


GAZE DE PROCES / GAZE DE TĂIERE

Gazele de tăiere sunt selectate în funcție de materialul de prelucrat. Materialele care sunt potrivite pentru tăierea cu flacără sunt tratate cu oxigen pur. Ca atare, puritatea gazului are un impact puternic asupra vitezei de tăiere. Datorită purității ridicate a Oxycut, viteza de tăiere poate fi mărită cu până la 20%, în funcție de grosimea tablei sau a plăcii.

Majoritatea materialelor care nu sunt potrivite pentru tăiere sunt pretratate cu azot. Pe baza proprietăților inerte ale azotului, suprafața de tăiere rezultată va fi lipsită de oxizi. Cu toate acestea, o ușoară contaminare cu oxigen sau umiditate provoacă decolorarea suprafețelor tăiate. Nitrocut asigură obținerea unor suprafețe tăiate de înaltă calitate.

Titanul, tantalul și magneziul sunt exemple de materiale care formează nitruri, deoarece suferă reacții puternice în contact cu azotul. Pentru a suda aceste materiale fără a efectua operații de post-procesare precum frezare, șlefuire sau decapare, se recomandă utilizarea argonului pentru tăiere.

SERVICE ȘI SUPORT

Echipele noastre de experți vor fi bucuroase să vă sprijine în alegerea gazelor de funcţionare și proces adecvate, precum și a echipamentelor necesare

Gaze speciale

Gaze speciale

Aveți standarde ridicate? Și noi, de asemenea. Gaze speciale de la Messer

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune

Download Files Portlet

You need to log in to access Download Files Portlet.