Azot

Azot

Ce este azotul - azot în butelii - azot lichid - producerea azotului onsite la beneficiar - tehnologia de aplicare cu azot - achiziții de azot

AZOT 

AZOTUL ESTE N2

Azotul este un atom, cu simbolul N, numărul atomic 7 și masa atomică 14,0067. În natură, azotul se cuplează diatomic pentru a forma elementul chimic stabil. Azotul a fost descoperit în secolul 18 de Daniel Rutherford. La o temperatură ambientală normală, azotul este gaz (azot gaz), dar dacă este răcit la o temperatură de 77.4° Kelvin (-195.76° Celsius), azotul devine lichid (azot lichid). Azotul este un element esențial al vieții biologice pe pământ. Azotul se găsește în proteine, în ADN-ul dvs. și în compușii organici ai animalelor. Gazul azot este un gaz inert și este principala componentă a aerului. Aerul constă în 78% azot, 20,8% oxigen și câteva alte gaze nobile (Argon, Heliu, Neon și Xenon).

CONVENȚII DE DENUMIRE A CALITĂȚII PENTRU AZOT, DE EXEMPLU AZOT 5.0

Calitatea gazului este exprimată în cifre de 9 în puritate. Când vedeți Azot 5.0, Azot 6.0 sau orice alt număr după gaz, acestea indică puritatea; prima cifră arată câte cifre de 9 are puritatea, iar cifra de după punct arată ultima cifră a purității. Astfel, Azot 5.0 este un gaz pur în proporție de 99,999 %. Celelalte componente sunt specificate în fișa tehnică a gazului. Aceasta ne duce la un aspect important al calității: deoarece azotul este deseori folosit în aplicații alimentare, celelalte componente nu pot fi toxice și trebuie să fie inodore. Azotul (și amestecurile sale) pentru aplicații alimentare este denumit uneori de „CALITATE ALIMENTARĂ”, deoarece procesele de producție și rețeaua de distribuție sunt proiectate astfel încât CALITATEA ALIMENTARĂ să poată fi garantată în punctul de utilizare. La Messer denumim Azotul alimentar GOURMET N, unde GOURMET se referă la gaze de calitate alimentară și N vine de la azot.

PROPRIETĂȚILE AZOTULUI

Pentru informații suplimentare despre proprietăți și un calculator pentru conversia între unități, Messer propune aplicația sa, pe care o puteți găsi în Apple Store sau  Android Play.

APLICAȚIILE AZOTULUI

Inertizare: azotul este extrem de inert și nu reacționează cu alte gaze la temperaturi ambientale normale. Proprietățile inerte ale azotului îl fac să fie un gaz purtător excelent care poate fi folosit în metode de măsurare, în depozitarea alimentelor și pe o scară mai largă în procese metalurgice și chimice. Creșterea procentului de azot din atmosferă reduce conținutul de oxigen natural și crește temperatura de explozie a compușilor inflamabili. Astfel, un pericol de incendiu poate fi evitat în cazul în care conținutul de oxigen este redus cu câteva procente și înlocuit cu azotul.

Capacitate de înghețare: azotul gaz este transformat în azot lichid când este adus la o temperatură scăzută (-195.76 ° C). Entalpia acumulată în timpul acestui proces este disponibilă drept capacitate de răcire în azotul lichid: poate fi folosită pentru înghețarea bruscă a alimentelor (acestea rețin umezeala deoarece pereții celulari nu sunt deteriorați), uscarea prin înghețare (apa îngheață), răcirea controlată a proceselor chimice și pentru fabricarea medicamentelor. Există multe alte aplicații de nișă ale acestui agent de răcire care nu lasă nicio urmă. Nu lasă nicio urmă pentru că azotul se evaporă și revine în mediul său natural, aerul. Un alt mediu este gastronomia moleculară, unde azotul lichid este folosit pentru a crea feluri de mâncare deosebit de atrăgătoare și combinații unice.

Azotul realizează legături cu oxigenul doar la temperaturi foarte ridicate. Apoi sunt formați oxizi de azot (NO, NOx și NOx). Exemple bine-cunoscute sunt motorul cu combustie internă și anumite procese de sudură. În acest caz azotul este apoi înlocuit de gaze și mai inerte precum argonul și heliul.

Pentru informații mai detaliate despre aplicațiile azotului în domeniu precum și privind expertiza pe care o poate oferi Messer pentru a soluționa dificultățile din procesele dvs. datorită cunoștințelor noastre privind gazele (pe care le denumim tehnologii aplicate), consultați paginile (în limba engleză) de pe website-ul nostru. Acestea vă oferă informații suplimentare privind eforturile de cercetare-dezvoltare și probele pe care le propune Messer.

BUTELII DE AZOT

Există butelii pentru gaze cu dimensiuni și presiuni diferite. În funcție de tipul gazului din butelie, „ogiva” buteliei are o culoare diferită, standardizată în baza standardului european EN 1089-3. În cazul azotului, aceasta are culoarea negru. O prezentare generală a culorilor diferite ale buteliilor de gaz poate fi găsită aici (link către pagina cu culori, în mod alternativ aplicația). O butelie de azot de 300 bar conține cu până la 50% mai mult oxigen decât o butelie de gaz de 200 bar. Aceasta este cea mai mare presiune posibilă care este folosită în prezent în domeniu.

Buteliilor noastre le sunt efectuate serviciile necesare si sunt tratate la interior, uscate și pasivizate chimic. Astfel, putem garanta o puritate optimă și putem evita expunerea clienților sau angajaților noștri la anumite riscuri, dacă buteliile de gaz nu sunt tratate în mod adecvat de către utilizatorul anterior.

Deoarece buteliile au diferite dimensiuni și presiuni, este important să fie furnizate accesoriile corecte. Astfel, gazul poate fi furnizat pentru aplicația dvs. la presiunea necesară și cu debitul corect. Pentru butelii încărcate la o presiune mai mică de 300 de bar, filetul variază de la o țară la alta, în funcție de standardul aplicabil în fiecare țară.

AZOT LICHID ÎN RECIPIENTE - AZOT LICHID ÎN VASE DE STOCARE CRIOGENICE

Pentru a menține temperatura scăzută a azotului lichid, acesta trebuie depozitat în recipiente criogenice. Puteți achiziționa sau închiria aceste recipiente criogenice (vas dewar sau recipient portabil pentru lichide, rezervor criogenic sau mini-vrac). Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, trebuie respectate în mod strict regulamentele de siguranță. De exemplu, se recomandă purtarea mănușilor de protecție criogenică sau alte mănuși de protecție speciale.

FIȘA CU DATE DE SECURITATE ȘI FIȘA TEHNICĂ DE PRODUS PENTRU AZOT

Pentru informații suplimentare, folosiți funcția de căutare a produselor de pe această pagină.

ACHIZIȚIA DE AZOT

Persoanele juridice pot achiziționa oxigen îmbuteliat de la unul dintre punctele noastre de distribuție sau din rețeaua de distribuție Messer din întreaga lume. Majoritatea clienților comandă buteliile noastre online sau prin telefon. În funcție de punctul de distribuție, puteți ridica buteliile sau le puteți primi la locația dvs. Sunați-ne pentru a afla informații suplimentare despre modalitățile de livrare.

Există mai multe dimensiuni disponibile ale buteliilor. Oferim o gamă completă de azot gaz, de la azot tehnic, industrial, la gaze de înaltă calitate.

Download Files Portlet

Azot

Ce este azotul - azot în butelii - azot lichid - producerea azotului onsite la beneficiar - tehnologia de aplicare cu azot - achiziții de azot

Descărcare selecție

Editor de conținut

Editor de conținut