Breadcrumb

PRODUCEREA GAZELOR LA FAȚA LOCULUI

PRODUCEREA GAZELOR LA FAȚA LOCULUI

Concepte de aprovizionare la fața locului - Instalațiile clientului - Rezervoare de stocare gaz lichefiat pentru rezervă - Opțiuni de telemetrie - Soluții la cheie – Recomandări (Consilire) privind tehnologia aplicată - Oferte comerciale

PRODUCEREA GAZELOR LA FAȚA LOCULUI - OXIGEN, AZOT, DIOXID DE CARBON, HIDROGEN ȘI ALTELE

ANALIZAREA ASPECTELOR ECONOMICE ALE PRODUCERII GAZELOR LA FAȚA LOCULUI

Aspectele economice constituie principalul factor al alegerii producției la locație în defavoarea unei livrări cu autocisterna. Aceste aspecte economice depind de următorii factori majori:

 • Există tehnologia pentru producția locală, la calitatea și cantitatea dorită?

 • Pot obține economii suficiente la scală mare pentru ca o instalație la locație să fie viabilă economic?

 • Voi încărca echipamentele instalate suficient pentru a permite economii acceptabile?

 • Am infrastructura și spațiul necesare pentru a deservi instalația de producere la fața locului?

 • Pot asigura utilitățile necesare (de exemplu, electricitate) la un cost acceptabil?

 • Care sunt opțiunile mele de livrare în caz de defecțiune sau mentenanță?

 • Am resursele  pentru a opera și întreține o unitate de producere la fața locului?

Messer vă poate oferi recomandări cu privire la cost și soluții, pentru a putea răspunde la întrebările de mai sus. Descărcați o broșură sau solicitați o conversație cu un expert.

RECOMANDĂRI ȘI INGINERIE PENTRU CONCEPTUL DE LIVRARE ADECVAT

După ce a fost stabilită soluția de livrare și aspectele economice au fost confirmate, este momentul să fie discutate aspectele de inginerie a instalației de producere la fața locului, precum și soluțiile de rezervă, să se asigure resursele de instalare și mentenanță și să se transforme proiectul în realitate.

SOLUȚII DISPONIBILE PENTRU GAZE DIFERITE

PRODUCEREA LA LOCAȚIE A OXIGENULUI, AZOTULUI

Există două metode principale de separare a aerului: criogenică și non-criogenică. Echipamentele criogenice pot să asigure niveluri de puritate mai mare, dar au costuri investiționale mai mari. Totuși, acestea sunt singura soluție pentru cantități mai mari.

SEPARAREA CRIOGENICĂ A AERULUI

În unitățile de separare criogenică a aerului, gazele prezente în aer sunt separate în baza principiului de rectificare la temperaturi scăzute, utilizând temperaturile de fierbere diferite ale gazelor. Diferențiem între trei tipuri de echipamente:

 • Unități de separare a aerului cu capacitate ridicată pentru mai multe produse, cu lichefiere opțională.
 • Generatoare de azot CryoGAN: optimizate pentru producerea azotului.
 • Generatoare de oxigen CryoGOX: optimizate pentru producerea oxigenului.

SEPARAREA NON-CRIOGENICĂ A AERULUI

Procesele de separare non-criogenică a aerului funcționează pe baza principiului adsorbției cu presiune oscilantă sau se bazează pe separare cu ajutorul unor membrane semipermeabile. Sunt folosite de regulă următoarele tipuri de unități:

 • Adsorbția cu presiune oscilantă (PSA)
 • Adsorbția cu presiune oscilantă în vid (VPSA)
 • Unități cu membrane

Pentru informații suplimentare despre producerea la fața locului a gazelor din aer precum oxigenul și azotul, descărcați broșura sau solicitați o discuție cu un expert.

PRODUCEREA HIDROGENULUI - PENTRU UTILIZATORII INDIVIDUALI

Messer oferă o gamă completă de tehnologii pentru producerea hidrogenului și a gazelor de sinteză, clientul putând selecta procesul optim în funcție de mai mulți factori. Aceștia includ aplicația, cerințele privind volumul și puritatea. Experții Messer vă vor oferi recomandări în acest sens.

Instalațiile de reformare catalitică a aburului folosesc gaze naturale ca materie primă și pot fi folosite pentru unități de hidrogen atât de capacitate mică, cât și mare. Prin așa-numitul proces de reformare cu abur, materia primă este amestecată cu aburul de proces, încălzită la aproximativ 480°C și apoi separată în instalația de reformare catalitică folosind un catalizator pe bază de nichel. În reactorul de conversie CO, în care monoxidul de carbon (CO) reacționează cu H2O pentru a forma H2 și CO2 (conversie catalitică), conținutul de hidrogen din gazul reformat crește și mai mult.

La final, hidrogenul este purificat într-o unitate PSA. Acesta pleacă din unitatea PSA la o presiune sub 15-30 bari și cu o puritate de până la 99,9995%.

Pentru companiile care deja au o sursă de hidrogen dar necesită purități mai mari pentru utilizarea în aval, Messer poate livra unități PSA de hidrogen ca unități separate. Acestea primesc fluxul de gaz bogat în hidrogen și-l convertesc în hidrogen cu puritate înaltă (>99,999%).

Pentru informații suplimentare despre producerea la locație a hidrogenului, descărcați broșura sau solicitați o discuție cu un expert.

 

PRODUCEREA LA LOCAȚIE A GAZELOR - SERVICII SAU ACHIZIȚII COMPLETE

Messer operează multe instalații de producție la locație și oferă această expertiză multor clienți mulțumiți. Cu toate acestea, departamentul de inginerie furnizează și soluții la cheie pentru clienții care doresc să achiziționeze echipamente.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre opțiuni, selectați unul dintre butoanele de mai jos și solicitați o discuție cu un specialist.


 

PRODUCEREA GAZELOR LA FAȚA LOCULUI

PRODUCEREA GAZELOR LA FAȚA LOCULUI

Concepte de aprovizionare la fața locului - Instalațiile clientului - Rezervoare de stocare gaz lichefiat pentru rezervă - Opțiuni de telemetrie - Soluții la cheie – Recomandări (Consilire) privind tehnologia aplicată - Oferte comerciale

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune