Oxigen

Oxigen

Ce este oxigenul - oxigen în butelii - oxigen lichid - producerea oxigenului onsite la beneficiar - tehnologii aplicate cu oxigen - achiziții de oxigen

OXIGEN

OXIGENUL ESTE O2

Ce este oxigenul? Oxigenul este un atom, cu simbolul O, numărul atomic 8 și masa atomică 15.999. În natură, molecula combină oxigenul într-o legătură dublă și apare ca elementul chimic O2. Acesta a fost descoperit în secolul 18 de Joseph Priestly, Antoine Lavoisier și Carl Wilhelm Scheel. Oxigenul este baza vieții biologice pe Pământ. Oxigenul este un non-metal cu oxidare rapidă care formează rapid oxizi cu alte elemente și compuși într-o reacție exotermică. Aerul atmosferic, constă în 20,8% oxigen, 78% azot și alte gaze nobile (Argon, Heliu, Neon și Xenon).

PROPRIETĂȚILE OXIGENULUI

Pentru informații suplimentare despre proprietăți și un calculator pentru conversia între unități, Messer propune aplicația sa, pe care o puteți găsi în Apple Store sau  Android Play.

APLICAŢIILE OXIGENULUI

Nu ați putea citi acest text fără oxigen. De fiecare dată când inspirați, organismul dvs. preia oxigenul din aer, oxigenul făcând posibile procesele de ardere internă ale organismului. Acestea asigură menținerea temperaturii corpului și funcționarea creierului.

Pentru unele aplicații in care se folosește oxigenul, azotul trebuie îndepărtat din aer pentru a spori puritatea gazului.

Există mai multe domenii de aplicare:

Respiratorii: în sectorul medical, pacienții primesc oxigen suplimentar, iar în domeniul aeronautic, pasagerii primesc de asemenea oxigenul suplimentar când este cazul. Există o legislație specifică pentru aplicațiile medicale.

Sectorul alimentar: ambalarea în atmosferă protectoare, pentru a spori durata de valabilitate a produselor.

Sudură, prelucrarea metalelor și chimie: oxigenul pur este folosit pentru a optimiza procesele de ardere și a emite mai puțin dioxid de carbon. Oxigenul este plasat în distribuitoare de aer pentru a lichefia aerul și a-l împărți în azot lichid, oxigen lichid și gaze nobile. Apoi este testată calitatea oxigenului pur. Oxigenul este livrat în butelii, sau puteți să achiziționați oxigen lichid în rezervoare de stocare.

BUTELII DE OXIGEN

Există butelii pentru gaze cu dimensiuni și presiuni diferite. În funcție de tipul gazului din butelie, „ogiva” buteliei are o culoare diferită, standardizată în baza standardului european EN 1089-3. În cazul oxigenului, aceasta este albă. În cazul oxigenului medical, restul buteliei are o culoare specifică. 

Un recipient de oxigen de 300 bar conține cu până la 50% mai mult oxigen gaz decât o butelie de gaz umplută la 200 bar. 300 de bar  este cea mai mare presiune posibilă într-o butelie. Din cauza riscului ridicat aferent umplerii acestui gaz cu capacitate de oxidare extrem de mare, sunt preferate bateriile de butelii de 300 bar (cadru de max.-12 butelii cuplate).

Buteliilor noastre le sunt efectuate serviciile necesare si sunt tratate la interior, uscate și pasivizate chimic. Astfel, putem garanta o puritate optimă și putem evita expunerea clienților sau angajaților noștri la anumite riscuri, dacă buteliile de gaz nu sunt tratate în mod adecvat de către utilizatorul anterior.

Deoarece buteliile au diferite dimensiuni și presiuni, este important să fie furnizate accesoriile corecte. Astfel, gazul poate fi condus pentru aplicația dvs. la presiunea necesară și cu debitul corect.

Pentru butelii care nu conțin o presiune de 300 de bari, filetul variază de la o țară la alta în funcție de standardul aplicabil în fiecare țară.

OXIGEN LICHID ÎN RECIPIENTE - OXIGEN LICHID ÎN VASE DE STOCARE CRIOGENICE

Pentru a menține temperatura scăzută a oxigenului lichid, acesta trebuie depozitat în recipiente criogenice. Puteți achiziționa sau închiria aceste recipiente criogenice (vas dewar sau recipient portabil pentru lichide, rezervor criogenic sau mini-vrac). Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, trebuie respectate în mod strict regulamentele de siguranță. De exemplu, se recomandă purtarea mănușilor de protecție criogenică sau alte mănuși de protecție speciale.

FIȘA CU DATE DE SECURITATE ȘI FIȘA TEHNICĂ DE PRODUS PENTRU OXIGEN

Pentru informații suplimentare, folosiți funcția de căutare a produselor de pe această pagină.

ACHIZIȚIA DE OXIGEN

Persoanele juridice pot achiziționa oxigen îmbuteliat de la unul dintre punctele noastre de distribuție sau din rețeaua de distribuție Messer din întreaga lume. Majoritatea clienților comandă buteliile noastre online sau prin telefon. În funcție de punctul de distribuție, puteți ridica buteliile sau le puteți primi la locația dvs. Sunați-ne pentru a afla informații suplimentare despre modalitățile de livrare.

Există mai multe dimensiuni disponibile ale buteliilor. Oferim o gamă completă de oxigen medical și oxigen gaz, de la oxigen industrial la gaze de înaltă calitate.

End of page Contact form

Contact me

Give me extra information about the content of this page

Formular

Action form

Eroare la procesarea înregistrării. Verificați de două ori informațiile introduse.
Făcând click pe acest buton acceptați politica GDPR a Messer Group. Acest acord poate fi revocat oricând.

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune

Download Files Portlet

Oxigen

Ce este oxigenul - oxigen în butelii - oxigen lichid - producerea oxigenului onsite la beneficiar - tehnologii aplicate cu oxigen - achiziții de oxigen

Descărcare selecție

Editor de conținut

Editor de conținut