Hidrogen

Hidrogen

Ce este hidrogenul - hidrogen în butelii - livrarea hidrogenului în trailere - producerea hidrogenului onsite la beneficiar - tehnologii aplicate cu hidrogen - achiziții de hidrogen

HIDROGEN 

HIDROGENUL ESTE H2

Ce este hidrogenul? Hidrogenul este un atom, cu simbolul H, numărul atomic 1 și masa atomică 1,0079. Hidrogenul gaz este un element chimic care apare când doi atomi de hidrogen se unesc și formează H2. În 1671, hidrogenul a fost menționat prima dată de Arthur Doyle, dar Antoine Lavoisier l-a numit astfel, cu aproape 200 de ani mai târziu. Este denumit hidrogen deoarece este creat și prin electroliza apei. Hidrogenul este un gaz extrem de exploziv și are una dintre cele mai mari temperaturi ale flăcării. Flacăra nu este vizibilă (ultravioletă).

APLICAȚIILE HIDROGENULUI

HIDROGENUL PURTĂTOR DE ENERGIE PENTRU STOCARE ȘI UTILIZARE

Hidrogenul realizează legături chimice cu alte elemente într-o reacție exotermică. De exemplu, apa este creată prin arderea hidrogenului cu oxigenul. De aceea hidrogenul a fost considerat în ultimii 50 de ani o alternativă la combustibilii fosili. Hidrogenul a fost menționat mult în mass media în ultima vreme datorită necesității de a stoca temporar energie eoliană și solară în momente de vârf și apoi aceasta poate fi trimisă înapoi în rețeaua de electricitate dacă există o producție scăzută.

HIDROGENUL CA ELEMENT DE INIȚIERE A REACȚIILOR CHIMICE

Atomul de hidrogen se găsește în majoritatea compușilor organici și este folosit în chimie ca produs de inițiere a multor procese. Hidrogenul este produs local pe baza combustibililor fosili. În prezent sunt realizate studii privind alternativele bazate pe hidrogenul ecologic (prin electroliză cu energia eoliană și solară).

ALTE APLICAȚII ALE HIDROGENULUI

Hidrogenul este folosit și în industria alimentară pentru hidratarea grăsimilor, în prelucrarea metalelor pentru tratarea metalelor, pentru sudură ca gaz de protecție (gaz de formare și altele) și în numeroase aplicații de nișă de mică anvergură.

CONVENȚII DE DENUMIRE A CALITĂȚII PENTRU HIDROGEN, DE EXEMPLU HIDROGEN 5.0

Calitatea gazului este exprimată în cifre de 9 în puritate. Când vedeți Hidrogen 5.0, Hidrogen 6.0 sau orice alt număr după gaz, acestea indică puritatea; prima cifră arată câte cifre de 9 are puritatea, iar cifra de după punct arată ultima cifră a purității. Astfel, Hidrogen 5.0 este un gaz pur în proporție de 99,999%. Celelalte componente sunt specificate în fișa tehnică a gazului. Aceasta ne duce la un aspect important al calității: deoarece azotul este deseori folosit în aplicații alimentare, celelalte componente nu pot fi toxice și trebuie să fie inodore. Hidrogenul (și amestecurile sale) pentru aplicații alimentare este denumit uneori de „CALITATE ALIMENTARĂ”, deoarece procesele de producție și rețeaua de distribuție sunt proiectate astfel încât CALITATEA ALIMENTARĂ să poată fi garantată în punctul de utilizare. În cadrul Messer denumim hidrogenul alimentar GOURMET H, unde GOURMET se referă la gaze de calitate alimentară și H vine de la hidrogen.

Calitatea asigurată pentru aplicații auto este denumită HYDROGEN ICE. Este purificat astfel încât să evite contaminarea catalizatorului din celulele de combustibil (elementul care convertește hidrogenul în electricitate și produce apă ca produs rezidual.

PROPRIETĂȚILE HIDROGENULUI

Pentru informații suplimentare despre proprietăți și un calculator pentru conversia între unități, Messer propune aplicația sa, pe care o puteți găsi în Apple Store sau  Android Play.

BUTELII DE HIDROGEN

Există butelii pentru gaze cu dimensiuni și presiuni diferite. În funcție de tipul gazului din butelie, „ogiva” buteliei are o culoare diferită, standardizată în baza standardului european EN 1089-3. În cazul hidrogenului, acesta este roșu (gaz exploziv).

În domeniu sunt folosite butelii de 200 de bari. Există aplicații de până la 500 de bari, precum rezervoarele de hidrogen din mașini.

Buteliilor noastre le sunt efectuate serviciile necesare si tratate la  interior, uscate și pasivizate chimic. Astfel, putem garanta o puritate optimă și putem evita expunerea clienților sau angajaților noștri la anumite riscuri, dacă buteliile de gaz nu sunt tratate în mod adecvat de către utilizatorul anterior.

Deoarece buteliile au diferite dimensiuni și presiuni, este important să fie furnizate accesoriile corecte. Astfel, gazul poate fi furnizat pentru aplicația dvs. la presiunea necesară și cu debitul corect. Pentru buteliile cu hidrogen, filetul robinetului poate varia de la o țară la alta, in funcție de standardul aplicabil in fiecare tara.

Pentru consumatori mari, hidrogenul este disponibil și în sisteme de 8-20 butelii legate. Pentru clienți foarte mari, sistemele de butelii sunt montate pe o remorcă (trailer).

În domeniul chimic și pentru alți clienți mari, instalațiile de reformare catalitică a aburului asigură cantitatea necesară de hidrogen pentru client. Pentru anumite proiecte cu energie regenerabilă, utilizarea electrolizoarelor mari pentru producerea hidrogenului este, de asemenea, o chestiune de actualitate. Luați legătura cu specialiștii noștri pentru informații suplimentare.

APROVIZIONAREA CU CANTITĂȚI MARI DE HIDROGEN ÎN RECIPIENTE

Clienții care au cerințe mari de hidrogen pot beneficia de transport rutier. Este instalat un rezervor de 40 bari la locația clientului (de exemplu, dimensiuni de 50 sau 100 m3 volum geometric). Camioanele sunt descărcate prin diferență de presiune în aceste rezervoare de stocare. Pragul pentru producerea hidrogenului onsite (fie prin electroliză fie prin reacție endotermică dintr-un stoc de hidrocarburi) este relativ mic deoarece infrastructura transportării rutiere a hidrogenului este deficitară (mai puțin de 10% din sarcina unui camion va fi hidrogen, deoarece hidrogenul nu poate fi comprimat cu ușurință). Solicitați informații de la specialiștii Messer în hidrogen.

Hidrogenul lichid este disponibil doar în câteva țări, deoarece fierbe la temperaturi aproape de zero și costul energetic al lichefierii este foarte mare și economia lichefierii nu are sens.


FIȘA CU DATE DE SECURITATE ȘI FIȘA TEHNICĂ DE PRODUS PENTRU HIDROGEN

Pentru informații suplimentare, folosiți funcția de căutare a produselor de pe această pagină.

ACHIZIȚIA DE HIDROGEN

Persoanele juridice pot achiziționa hidrogen gaz de la unul dintre punctele noastre de distribuție din țară. Majoritatea clienților comandă buteliile noastre online sau prin telefon. În funcție de punctul de distribuție, puteți ridica buteliile sau le puteți primi la locația dvs. Sunați-ne pentru a afla informații suplimentare despre modalitățile de livrare.

Download Files Portlet

Hidrogen

Ce este hidrogenul - hidrogen în butelii - livrarea hidrogenului în trailere - producerea hidrogenului onsite la beneficiar - tehnologii aplicate cu hidrogen - achiziții de hidrogen

Descărcare selecție

Editor de conținut

Editor de conținut

Contactează-ne

Contactează-ne

Alege o acțiune