Breadcrumb

Messer news banner

Noutăți și informații

Publicații - Articole de presă - Informații generale

Navigarea pe Categorii

Asset Publisher

null Messer introduce dezinfectarea UV-C a buteliilor

Messer introduce dezinfectarea UV-C a buteliilor

  • Marc Dierckx
  • -
  • Nov 12, 2020
  • -
  • In the press | Messer in the world |

Messer se bazează pe dezinfectarea UV-C a buteliilor de gaz medicinal

 

Pandemia de coronavirus a scos în evidență importanța dezinfectării regulate și a respectării măsurilor de igienă. Messer, cea mai mare companie de familie din industria gazelor la nivel mondial, s-a alăturat echipei Heraeus Noblelight pentru a dezvolta un sistem mobil de dezinfecție UV-C, pentru dezinfectarea suprafețelor și nu numai. Pentru a îl face cât mai flexibil și ușor de utilizat, sistemul este conceput ca un dispozitiv portabil. Sistemul, care face parte din gama de produse Soulva-care aparțin companiei Heraeus, poate fi utilizat pentru sterilizarea nu numai a utilajelor de producție și a vehiculelor, ci și pentru clădiri publice și spații de birouri, precum și o mare varietate de textile, interioare și panouri de control ale vehiculelor și numeroase alte suprafețe.

În toată Europa, Messer se bazează pe sistemul mobil de dezinfecție UV-C pentru a dezinfecta buteliile de gaz pentru oxigen medicinal atunci când spitalele sau pacienții le returnează pentru reumplere. Înainte de acestă nouă procedură apărută, specialistul în gaze industriale obișnuia să folosească un proces chimic pentru dezinfectarea recipientelor sub presiune. Dar dezinfectarea cu lumină UV-C oferă multe avantaje față de procedura anterioară: reducerea considerabilă a muncii pe care o implică, minimizarea riscurilor pentru operatori, consumatori și mediu, riscul mai mic de deteriorare materială a recipientelor sub presiune și a accesoriilor acestora.

Buteliile și accesoriile sunt depozitate într-o zonă special desemnată până când vor fi dezinfectate. Dezinfectarea se efectuează într-o zonă separată, lucrând la distanță sigură.

Lumina UV-C a fost folosită mult timp pentru a asigura dezinfectarea uscată, extrem de eficientă și fără substanțe chimice a suprafețelor, aerului și a apei.